MIÓD Z MALINAMI PUCER - aktualności
Miód - naturalnie tradycyjny
Na olsztyńskiej starówce odbył się w sobotę 9 czerwca kiermasz tradycyjnej i regionalnej żywności. Można było kupić chleby, sery twarogowe, ryby, wędliny i miody.
Coraz więcej z nas zamiast robić zakupy w supermarkecie woli korzystać z oferty członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla. Wędliny, miód, świeże pieczywo i ciasta - wszystko naturalne, swojskie i po prostu pyszne. Żywność regionalna to jeden z żywieniowych trendów ostatnich lat.
Tradycja i najwyższa jakość. Te określenia najlepiej charakteryzują wyroby członków Dziedzictwa Kulinarnego. Produkty przygotowywane ręcznie. Tu liczy się jakość a nie ilość, a to przekłada się na zadowolenie klienta.
Wielu tęskni za tradycyjnymi sposobami przyrządzania i smakami, które przypominają te z dzieciństwa.
- Tak jak kiedyś u mojego dziadka na wsi, który miał pasiekę. Ten smak do mnie wrócił – mówi jedna z naszych Klientek o miodach z Pasieki Pucer.
Idea kiermaszu jest prosta. Oprócz walorów turystycznych regionu, chwalić możemy się także tradycyjną żywnością. Wspierając tym samym rodzimych producentów, dla których - bardziej niż zysk - liczy się zadowolenie klienta.
Dane teleadresowe
Pasieka Pucer Dariusz Pucer
Pastwiska 7
11-410 Barciany
tel. 508381243, 508381244